NU suntem toti la fel !

luni, 8 septembrie 2008

Nu suntem toti egali/Nu suntem toti la fel... Ideea ca toti avem aceleasi drepturi si ca valoarea fiecaruia e aceeasi e o prostie. Si nu vorbesc acum de chestii precum oportunitatile pe care le are fiecare dintre noi sau despre puterea noastra economica. vorbesc despre alegerile pe care le facem si despre respectul pe care ni-l purtam/il purtam celorlati/ni-l poarta ceilalti.

Poate ca fizic suntem la fel, dar ambalajul ascunde continuturi diferite

Vorbeam azi cu cineva (da, de Andreea e vb) despre cum noi suntem egali cu persoana X din Moldova (dat ca exemplu oarecare). Avem aceleasi drepturi, votul meu e egal cu al lui X, X are dreptul la aceleasi servicii ca si mine. DAR, ce facem cand X este de o prostie rara, cand principala preocupare a lui X este sa mestece seminte/sa vrajeasca fetele/baietii etc...ati inteles ca vreau sa zik k doar nu sunteti X. Si atunci Andreea mi-a deschis ochii. Noi, oamenii, ne impartim doua subspecii diferite. fizic suntem la fel. diferenta e data de cantitatea de materie cenusie pe care o folosim. Asta pentru ca vad ca se dezvolta doua extreme. Cei care se simt bine sa isi dezvolte o cultura generala ajung la un nicel din ce in ce mai ridicat si cei care nu sunt interesati decat de reviste gen Ciao! ajung sa nici nu mai stie sa citeasca aceste reviste pentru ca inteleg totul din poze ("mama ce culori faine" spuse in timp ce un firisor de saliva se scurge din coltul gurii).

Aici nu e vb de bani. E vb de educatie si de respect de sine. Subspecia umana 1 le are pe amandoua. subspecia umana 2 nu le are. Trist e faptul ca subs 2 u mai e o minoritate. Si asta nu e valabil doar pt Romania. exemplul cel mai bun e dat de sondajele pentru prezidentialele americane unde mai nou conduce McCain a carui vicepresedinte considera ca misiunea soldatilor e data de Dumnezeu si ii sfatuieste pe oameni sa se roage pentru un gazoduct. :|

Si nu mi se pare corect ca eu sa trebuiasca sa sufar pentru ca un exponent de marca al subspeciei 2 se hotaraste sa se joace cu rachetele pe langa centrala de la Cernavoda (exemplu ironic luat la intamplare). Sau ca subs 2 il va vota ca presedinte pe Becali (m-am uitat prea mult la talk-showuri azi...8-|).

Dar asta e...subspecia 2 e mai usor de manipulat si de aceea unora le convine sa promoveze raspandirea ei. Subspecia 1 nu are decat sa faca cercetari sa se poata muta pe alta planeta....

1 reactii:

Anonim spunea...

Da, asa e. Dar fara subspecia aia 2, nu ai fi putut tu cataloga subspecia 1. E bine cateodata sa te uiti in dreapta/stanga si sa iti dai seama ca esti superior fata de unii.

toateBlogurile.ro