Am inteles de ce s-a tampit Evz. !

marți, 10 noiembrie 2009

Spuneam saptamana trecuta ca Evz s-a tampit. Pai cum de au ales ei sa o dea afara de Rodica Culcer? Bine bine, varianta oficiala e ca nu mai au bani. Si explicam eu ca daca nu ai bani nu dai afara pe persoana care iti aduce cititori. Le dai pe celelalte, care sunt de umplutura. Si apoi am vazut ca au mai angajat editorialisti. Cum ar fi Teodora Vasalca. Tinerica si (mai important) digerabila. Adica degeaba incearca ea sa analizeze si sa exemplifice, sa faca ecuatii politice si sa explice teoriile statale sau sociale ca ajunge sa scrie ceea ce deja stim cu totii. Chestii generale. Si nu da nume. Asta e important! Nu da nume, deci nimeni nu se ataca. Vorbeste de rau politicieni (HUUUUUUOOOOO mama lor!) dar nu spune care din ei si de ce. Lasa-i generalizati ca si asa nu conteaja :-J!

Dar sa revenim. Nu banalitatea articolelor editorialistilor nou-angajati e motivul tembelizarii Evenimentului Zilei (si a presei in general). Ci motivul pentru care editorialele sunt din ce in ce mai banale. Pai.. se observa ceva. Incet incet, marile ziare isi schimba preferintele politice. Degeaba urla Oana Lupea in coltul paginii ca "evenimentul zilei e neutru pentru ca nu poate altfel" (ete na!) pentru ca "oficiosul" il ataca pe Basescu din ce in ce mai puternic. Si nu poti sa nu te intrebi de unde schimbarea de viziune? Si de ce exact cand anumiti editorialisti, cunoscuti pentru faptul ca nu pot fi presati sa scrie la comanda, se "despart" de ziar?

In fond, tendinta de a-l ataca pe Basescu si pe PD-L s-a generalizat. Chiar si ziarele portocalii au inceput sa scrie "de rau". Nu sunt fan Basescu dar asta prea imi miroase a manipulare. Adica nu poti azi sa pupi si maine sa injuri. Eu inteleg ca azi pupi si peste o luna injuri (muuulte se pot intampla intr-o luna). Dar nu te schimbi asa radical in cateva zile.

Si nici nu e de mirare. Romania e pe locul 50 la libertatea/independenta presei, fiind intrecuta de Ghana... Trinidad Tobago.... Uruguay... Mali... Guyana... erm... mai are rost sa continui? U got the point...

Sa mergem si mai departe. De ce? De unde vine schimbarea asta de atitudine? Pai semnele sunt fine dar exista. Se vede o schimbare la orizont si ziarele nu isi pot permite sa tina partea invinsului. La fel cum nici BNR nu isi permite asta (multa analiza de facut ca sa explic ce vreau sa spun aici). Ideea e ca sondajele alea care il arata pe X (X fiind oricine intra in turul 2) ca fiind castigator in fata lui Basescu sa fie "pe bune" si nu "la comanda". Om trai si om vedea.

Sunt totusi mandru de mine sa inteleg de ce s-a tampit Evz. Sunt mai putin mandru de faptul ca citesc un ziar care incearca sa ma manipuleze.

toateBlogurile.ro