LOL (i have to)

duminică, 3 ianuarie 2010


LA MULTI ANI! Da, nu am mai scris de mult despre viata mea. Am fost prea ocupat traind-o. Si nu ma pot plange, am trait-o la maxim. Nu, Craciunul si Revelionul nu m-au afectat intr-un grad considerabil dar, sa nu uitam, nu am fost niciodata fanul iernii. Asa ca nu ma pot decat bucura ca a trecut si partea asta si sa ma apuc sa sper ca ma voi trezi si voi simtii primavara. Dar da.. mai e muult pana atunci.

Atat de mult! Mai sunt multe multe eseuri de scris, carti de citit si note de primit pana vine primavara. Dar all work and no play makes Marius a dull boy. Si sunt orice numai dull nu. Asa ca m-am plimbat, am vazut, am cunoscut, am vorbit, am cunoscut mai bine si am fost placut... impresionat de ceea ce am vazut :)). A fost bine sa nu mai fiu trezit de alarma dar asta mi-a dat somnul peste cap. Si uite asa am ajuns sa adorm la 5 am si sa ma trezesc la 3 pm. Dar nu e nimic, imi revin eu.

Am o singura problema pe tema asta. Inca nu am primit mail daca lucrez sau nu maine. Poate pentru ca directoarea e in vacanta si abia maine ajunge sa citeasca mailurile. Superb! va trebui sa ma trezesc doar ca sa verific daca lucrez sau nu. Si sa vezi ce frumos o sa fac daca nu lucrez. Nuuuu... problema nu e daca lucrez, pentru 50£/ora renunt numaidecat la somn. Dar daca ma trezesc degeaba... ma apuca crizele si injur. Superb mod de a incepe saptamana.

App de lucru, am decis ca urmatoarea sedinta sa vorbesc despre motivatie. Voi vorbi cu grupul meu de 8 elevi de 14 ani despre ce motive au sa isi imbunatateasca notele. Partea proasta e ca toti cei 8 vin din familii care sunt full de bani. Au multi multi multi multi bani. Si eu incerc sa ii conving ca au nevoie sa invete pentru ca in viitor sa faca ceva ce le face placere si sa castige bani buni din asta. Raspunsul lor este ca oricum vor avea destul de multi bani ca sa ajunga oriunde vor. Partea trista este ca au dreptate. Da, si uite asa in loc sa imi fac jobul de profesor/psiholog si sa ii fac sa se imta mai bine, voi termina sesiune cu mine mai nervos pe viata decat de obicei. Adica eu vin sa iti spun tie ca trebuie sa inveti, ca sa ajungi ca mine la facultate si sa ai un job si etc ca sa iti permiti sa faci lucrurile pe care le vrei si tu imi raspunzi..uhm.. oricum o sa fac ce vreau pentru ca voi mostenii averi si titluri care oricum ma vor ajuta in viata mai mult decat faculta. Superb.

Dar nu conteaza, sunt plin si full de energie si nu o sa las o chestie de genu asta sa ma opreasta. Dupa o amaretto latte (cine a inventat cafeaua cu amaretto ar trebui sa primeasca premiul Nobel) ma voi simti superb din nou. Si de ce sa nu ma simt? Am vreun motiv sa nu ma simt? Mi-am petrecut ultimele zile socializand pe toate nivelurile posbile, uitandu-ma la filme (pe teme politice deci se poate spune inclusiv ca am lucrat pentru eseuri) si facand shopping.

Anul 2010 a inceput bine, si asa trebuie sa si continue!!!

Post scriptum: trebuie sa facem abstractie de faptul ca noaptea trecuta am fost trezit de alarma de incendiu care, vaca, a pornit si s-a oprit singura. Apoi m-am dus sa fac dus si mi-a cazut usa de la dus in cap, in timp ce ma spalam. Dar 2010 a inceput bine!

4 reactii:

cartim spunea...

:P :P :P
Interesant mod de a incepe anul ai avut :P :P
La multi ani !! Sai ai un an excelent !!
Nu stiu daca am mai postat asta la tine sau nu, nu are importanta, urarea este sincera.

Ca psiholog la psiholog nu preastiu ce sfat sa iti dau in legatura cu elevii tai.
Da-le exemplul lui Bill Gates sau fa apel la stima lor de sine.
"Doar nu vrei sa iti scoata tata ochii , tot restul vietii ca el a facut si a dres iar tu ai ramas un nimic"
Nu stiu cat prinde asta la niste copii de 14 ani, si bogati si teribilisti, dar oricum iti urez sa ai BAFTA !!

Unknown spunea...

Buna!Nu am mai postat pana acum pe blogul tau,dar am citit articolul acesta si mi se pare foarte interesant.Si vreau sa spun ca elevii tai inca sunt mici si nu realizeaza cat de bine te simti in momentul in care iti castigi singur existenta,motiv pentru care prefera sa se duca la mami si la tati sa le spuna chestii gen:"Am vazut i-phone-ul ala trebuie sa fie al meu!".Si cum parintii sunt atat de"darnici"li-l ofera pt a scapa de gura lor:-j .Ceea ce este total gresit!Oferindu-le o educatie eronata.Dar vor avea ei timp sa observe mai tarziu.Spre exemplu am un coleg si totodata bun prieten care este plin de bani si realizeaza pe langa restul colegilor cat de bine e sa faci ceva in viata pe propria raspundere mai ales ca are si cateva modele apropiate.

PS:Este de admirat faptul ca la 20 de ani esti deja profesor:)

Marius spunea...

@ cartim: La multi ani plini de fericire si tie!
@cartim & midsummer... : da, stiu exact ca ar trebui sa le spun ca e vb de satisfactia de a face un ban si tra la la, intr-un fel asta poate ar merge la elevii romani. Dar, cel putin grupul cu care lucrez eu, elevii de aici sunt destul de diferiti. Nu vor spune ca exista aceea satisfactie pentru ca inclusiv cei din jurul lor sunt obisnuiti sa faca bani fara eforturi prea mari. in fond si la urma urmei pe ei nu ii intereseaza de satisfactia aceea pentru ca nu ai nevoie de ea. au altele. dar e pacat ca sunt foarte destepti, si cand spun asta trebuie sa specific ca am fost chiar suprins de cat de maturi pot sa fie, si isi irosesc calitatea asta.

Andremis spunea...

nu mai stiu nik di tini, mai :p
esti bine, se umple londra de romani :( din aia ? ce mai faci ?

toateBlogurile.ro