Ma duc la cursuri cu masca pe fata?

miercuri, 29 aprilie 2009



E criza! E criza mare! si nu ma refer la criza economica ci la gripa porceasca. Cazurile rasar in Europa ca ciupercile (nici nu am mai reusit sa actualizez lista de tari cu cazuri confirmate, noroc cu The Guardian si CNN ). Si cine se bucura cel mai mult de criza asta? Si da, exista cineva care se bucura de toate astea. Agentiile de stiri, cum cine?

Eu inteleg ca situatia e grava. 160 de morti (si numai sunt toti din Mexic), 2500 de persoane infectate si o viteza de raspandire extrem de mare. Imi dau seama si de ce inseamna ca virusul sa se transmita de la om la om (spre deosebire de gripa aviara) dar asta nu inseamna ca titlurile de pe primele pagini ale ziarelor pe care le-am vazut prin oras sunt justificabile. "Virusul apocaliptic e aici", "Moartea infecteaza tot mai multi oameni" (asta e si de o prostie rara) si altele de genul asta te fac sa crezi ca ar cam trebui sa iti faci testamentul.

Am inteles ideea, inca 3 noi cazuri in Marea Britanie confirmate si vreo 17 suspecte. Se raspandeste. Ok. Era de asteptat. Dar de aici si pana la a anunta Apocalipsa e cale lunga. Au inceput sa apar deja "profetii" pe strada. Tipa si urla ca daca nu ne vom cai si inchina lui Dumnezeu, vom muri. Interesant ar fi sa fie cate unu din fiecare religie la fiecare colt ca sa nu discrimineze pe nimeni. Unu protestant aici, unu musulman acolo, catolicu' mai spre centru, preotu' hindu (exista asa ceva?) langa statuia cu Lady Godiva calarind dezbracata, si asa mai departe.

Sunt curios cum vor reactiona media (da, e corect gramatical) din Romania la aparitia primelor suspiciuni. Pentru ca e cam inevitabila situatia in care apar cateva cazuri si in Romania. De ce? Pai uitati-va ca in cam toate tarile din Europa au aparut suspiciuni. Si cum romanii calatoresc pe tot continentul nu e exclus sa aduca acasa, la intoarcere, ceva mai mult de niste cumparaturi.

Si ca sa intelegeti ce urmari poate avea sa vinzi titluri apocaliptice, trebuie sa aflati ca in Londra au inceput sa apara oameni care merg pe strada cu masti pe fata. Asta se intampla cand ajuti frica sa se instaleze in viata ta. Cum ar fi ca eu sa ma duc la cursuri cu masca pe fata, mai ales ca in Birmingham a fost confirmat un caz si contactul nostru cu cei din B'ham nu e deloc neobisnuit. Oare s-ar supara cineva daca as vorbi cu ei de pe dupa o bucata de material prinsa in jurul gurii si a nasului?

1 reactii:

Anonim spunea...

Ma Marius, pe unii din jurul meu mi-ar placea enorm sa-i vad cu masca pe fatza la ce moaca au, insa lasand gluma la o parte cred ca piesa lui Tudor Chirila -"Dumnezeu nu apare la stiri"- e cam fake momentan. :))

toateBlogurile.ro