Lupte ca în K1 la azilul de bătrâni

duminică, 15 martie 2009

Nu am putut sa ma abtin sa nu rad cand am vazut articolul in Adevarul:

Bătrânii de la azilul Bisericii Lipoveneşti din Botoşani au avut parte săptămâna trecută de un spectacol rupt parcă din Galele Local Kombat. Două dintre colegele lor se încăieraseră şi se loveau cu pumnii, într-o încleştare pe viaţă şi pe moarte.

Cu greu au putut fi despărţite. Maria Ivanov a fost dusă la spital, iar medicii au confirmat starea gravă a femeii. „Bătrâna de 85 de ani prezintă fractură de col femural şi multiple echimoze la nivelul braţelor. Va fi nevoie de intervenţie chirugicală”, a declarat dr. Petre Rădăuceanu, şeful Urgenţelor de la Spitalul Judeţean.

Scandalul a pornit de la o muşcată aflată într-un ghiveci de pe holul căminului. Maria Ivanov îngrijea florile şi a remarcat că cineva îi rupsese floarea. Ea o suspecta pe Zenaida Andronache (72 ani), una dintre locatarele mai „tinere” ale căminului.

„Eu am întrebat-o doar de ce a rupt floarea, că o îngrijesc de luni de zile. Atunci, ea m-a luat la palme şi a început să îmi vorbească urât. Am încercat să mă apăr, dar mi-a dat un pumn şi m-a izbit la pământ. Acolo jos mi-a dat cu picioarele cât a putut”, a spus bătrâna.

De cealaltă parte, agresoarea susţine că ea a fost, de fapt, victima. „Veneam de la bucătărie când ea m-a întrebat de nişte flori rupte. Nu ştiam despre ce vorbea. A luat un papuc şi a început să dea în mine, după care a încercat să mă împingă pe scări. M-am prins de ea să nu cad pe scări şi am căzut în faţa uşei de la camera mea. M-am ridicat şi am început să o lovesc cu piciorul. Am lovit-o, dar ea a început”, ne-a declarat Zenaida Andronache. Imediat după încăierare, aceasta din urmă s-a mutat din cămin şi stă la unul dintre nepoţi.

Despre incidentul de la azil, nepoata Mariei Ivanov spune că femeia a primit o bătaie aproape soră cu moartea. „Când am venit la azil, am găsit-o pe mătuşa mea pe jos, iar pe Zenaida am vozut-o cum o lovea cu piciorul”, a spus Maria Zlotaru.

Audiată de poliţişti, „bătăuşa” Zenaida a negat că ea ar fi pornit cearta. Ceilalţi pensionari o descriu însă drept o femeie certăreaţă, care avusese mai multe „ciocniri” cu victima. „Asta mai tânără le cam pune la punct pe celelalte. Sunt doar şase femei, dar uneori nu se prea înţeleg. La vârsta lor te cerţi din orice, că nu ai altceva de făcut”, spune înţelegătoare Ioana Tudor, femeia care se ocupă de curăţenia căminului.

Deocamdată, poliţiştii au luat-o în vizor pe Zenaida. „Victima necesită pentru vindecare un număr de 88-90 zile de îngrijiri medicale. Pentru suspectă au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală gravă”, a precizat subcomisar Manuela Ieremie, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Botoşani. Membrii comunităţii lipoveneşti, în frunte cu preotul, sar în sprijinul bătrânei anchetată de poliţişti.

„A primit ce a căutat. A sărit la bătaie cum face de fiecare dată, iar colega ei s-a apărat. Nu este nici pe departe o victimă”, spune preotul Alexa.

Maria Ivanov a mai primit acum doi ani interdicţia de-a intra în biserică timp de şase luni. Atunci, bătrâna de 85 de ani a fost pedepsită pentru că şi-a înjurat o colegă de cămin paralizată şi a ameninţat-o cu bătaia.

Sursa: Adevarul.ro

toateBlogurile.ro