Prohodul carierei lui Teo (Evz)

sâmbătă, 15 noiembrie 2008

In sfarsit un articol lucid despre decizia lui Teo de a se retrage din televiziune. Perfect de acord cu ce scrie Monica Cismaru in Evz:


Toţi cei care şi-au exprimat satisfacţia în legătură cu retragerea lui Teo Trandafir din televiziune ar trebui să se uite puţin în jur şi să realizeze că locul ocupat de ea în peisajul media rămâne liber.

Chiar dacă umorul ei acid nu mai era gustat de masele devoratoare de televizor, reprezenta o alternativă la celelalte propuneri de divertisment. Acum o să rămânem cu Dan Negru, Mihai Morar sau Cătălin Măruţă.

Cei care se grăbesc să cânte prohodul carierei lui Teo sunt, probabil, fanii emisiunilor de divertisment apărute ca ciupercile dupa ploaie, cu prezentatori ageamii, care cred că o infuzie de umor luată de pe „bancuri punct ro“ provoacă hăhăieli zgomotoase şi le garantează un loc în galeria cu vedete.

Teo nu merită eticheta de promotoare a manelelor, cum s-au grăbit unii s-o clasifice. E drept, emisiunile sale de la Pro TV erau adesea asezonate cu melodiile tânguitoare, spuse cu foc de Copilul Minune sau Vali „Furtună“/ Vijelie, însă, pe lângă aceste interludii de gusturi îndoielnice, aveam parte de schimburi de replici „cu sare“, glume „picante“, dar deloc deranjante, ci făcute cu cap, care provocau hohote de râs sănătos.

Iar cine crede că lista de invitaţi era întocmită de Teo însăşi este naiv. Şi să ne aducem aminte şi de emisiunile matinale prezentate de Teo împreună cu Mircea Badea. E drept că „rupeau“ audienţele? Astăzi, Antena 1 are un program poate la fel de puternic de dimineaţă, cel cu „Răzvanşidani“, doi indivizi de altfel simpatici, dar care provoacă dezgust atunci când îşi fluieră ca pe căţel asistenta cu rol de ficus. La „Teo şi Mircea Şou“ nu era nevoie de o duduie modest mobilată la cap, dar generoasă la trup, pentru a trezi zâmbetele telespectatorilor.

Revin cu întrebarea: cu ce rămânem? Chiar Teo zicea că televiziunea de azi înseamnă show-uri cu „bărbaţi îmbrăcaţi în mirese, pe fundul cărora scrie mascul“. Poate că nu Teo nu mai este destul de bună pentru public, ci publicul nu mai este destul de bun pentru ea.

Articol luat de aici.