Rautate 'umana'

sâmbătă, 15 noiembrie 2008

Intr-o stare de liniste feerica, cu sunete de jazz plutind prin camera, cu patura moale acoperindu-mi corpul plictisit, cu o cana de cafea langa mine, ma uit cum norii de pe cer blocheaza razele soarelui si fac ca atmosfera de ora 16 sa fie confundata cu seara tarzie. E intuneric si mi-e lene.

Citesc ziare despre crize mondiale, despre alegeri politice si scandaluri mai mult sau mai putin picante. S-ar zice ca nimic nu ar putea sa reuseasca sa ma faca sa ma enervez. si totusi,un idiot reuseste.

Toata lumea e constienta de drama prin care trece Anca Parghel. Nu voi vorbi despre asta. dar nu ma pot abtine sa nu comentez asupra idioteniei unor persoane. Cititind diferite articole pe subiectul asta, vad ca exista si vesnicii nemultumiti care se intreaba de ce subiectul internarii acestei femei este demn de a aparea in ziare. In mintea lor, nu reusesc sa inteleaga cu ce e mai presus Anca Parghel fata de cei alti multi bolnavi de cancer. Automat in mintea mea se revolta doua idei. Prima ar fi ca astfel de comentarii nu apar niciodata cand e vorba de subiecte de genul divortul unei vedete de carton sau calatoria in tara y a alteia. nimeni nu se intreaba de ce aceste subiecte apar in ziar, sau cel putin eu unul nu am vazut comentarii. Si celalalt motiv de revolta e incapacitatea lor de a o aprecia pe Anca. Am spus si o repet, nu vorbesc de muzica ei, gusturile nu se discuta. Dar puterea ei, ca om, si exemplul dat de ea in lupta cu boala sunt lucruri care nu trebuie minimalizate. Intr-o lume in care toti se plang, ea anunta public ca va lupta pana in ultimul minut si ca inca are incredere in puterea ei. Sau poate ca tocmai asta deranjeaza. Faptul ca o femeie are puterea sa se lupte cu o boala mortala in timp ce anumiti frustrati nu sunt in stare sa isi faca ordine in amarata lor viata. Si atunci cum sa isi verse fustrarile? comentand...clar, ocupatia preferata.

Nu vreau sa credeti ca spun ca suferintele altor oameni sunt mai putin importante decat ale unei vedete. Diferenta e ca suferinta unei vedete e mai vizibila, si astfel ii face pe oameni mai constienti de existenta acestei boli, ii poate face sa incerce sa ajute si pe altii care au aceeasi suferinta...

Tot ce sper e ca Anca sa reuseasca sa treaca peste aceasta incercare si sa fie sanatoasa.


Anca Parghel - Smile
Asculta mai multe audio Muzica »

1 reactii:

zkk spunea...

cata dreptate ai!
>:D<