Cum sa iti bagi tara in faliment. Ghid complet.

vineri, 7 noiembrie 2008

Urmatorul mesaj e cu directie catre "el lidero maximo" al Romaniei:

Pentru ca o crestere economica constanta este , evident, ceva ce trebuie evitat sub orice forma, va prezint mai jos cateva sfaturi care vor aduce in mod sigur mult doritul cuvant "faliment" mult mai des pe prima pagina a ziarelor alaturi de altele la fel de dorite precum "somaj", "inflatie" si "saracie".

Vom incepe cu cel mai simplu si cel mai sigur mod de a ruina o economie. Fiti populisti si adoptati cresteri salariale imense, de genul 50%. Nu va zgarciti, ce daca cateva voci mai umile din Guvern atrag atentia ca asemenea decizii pot duce la sinucidere statala, ce stiu ei? lumea vrea salarii mari, si daca lumea vrea inseamna automat ca e bine. cresteti salariile cu minim 50%, alocatiile sociale cu alte 70% si, de ce nu, pur si simplu renuntati sa mai luati taxe de la lume. Ce coteaza ca acele categorii care primesc acum salariu mai mare nu si-au imbunatatit cu nimic nivelul muncii. asta nu e important. si nuuuu...sa nu credeti ca asta va duce la infltie. nuuuu ...cine spune asa ceva e prost.

o alta metoda de a expune tara la riscuri majore e sa accelerezi reformele din sistemul public in mijlocul unei crize internationale. tu, ca sef al statului vrei reforma, vrei sa dai afara oamenii care lucreaza in sistemul public. pai e ceva normal. ai dracu, sunt asa multi care paraziteaza pe bani publici... ce conteaza ca nu isi vor gasi loc de munca altundeva dat fiind faptul ca somajul e oricum in crestere din cauza turbulentelor internationale. si asa nu vrem ca oamenii sa munceasca ca obosesc si se imbolnavesc si abuzeaza de sistemul de sanatate public. nemernicii! mai bine stau acasa si se uita la televizor. Are dreptate presedintele unei tari,ca Romania, de exemplu, care cere sa se accelereze reforma in sistemul public desi tari vecine ca Ungaria sunt varza economic vorbind.

O alta metoda buna e sa destabilizezi economia unei tari prin intermediari. Cel mai bine e sa il faci membru al partidului tau de suflet pe un lider de sindicat dintr-un domeniu important, sa zicem educatia. Apoi apuca-te si cere mariri salariale prin acest lider de sindicat stiind ca daca le va obtine si celelalte ramuri publice le vor cere si daca nu le va obtine va creea impresia ca ai un guvern incompetent care nu doreste binele populatiei si care are ca singur scop crearea de situatii de revolta sociala. (pentru mai multe indicatii urmati exemplul lui Catalin Croitoru, liderul Federatiei Educatiei Nationale, membru PDL)

Si pentru ca o economie are sanse sa reziste cu o clasa politica stabila cel mai bine ar fi sa destabilizezi clasa politica si justitia atacandu-le permanent din pozitia ta de victima nepuncioasa. Ei sunt cei rai. Ei pot sa stabilizeze un haos. nu ai nevoie de ei.

Si pentru ca pe ritmuri muzicale e mai usor de inteles:


Ombladon - Cel mAi prost din curtea scolii
Asculta mai multe audio Muzica »

5 reactii:

Anonim spunea...

mda...accciiiddd ...picatura cu picatura!

Anonim spunea...

nu sunt in totalitate de acord cu tine. inceraca sa fii mai obiectiv, si ai sa vezi ca bani pentru cresteri salariale sunt, daca se atie din privilegiile financiare ale parlamentarilor. de fapt aici e buba, sunt bani pentru a le da indemnizatii de sedinta chiar daca ei nu vin pe la munca, dar bani ca sa avem doctori sau profesori ami buni sau politisti care nu iau spaga nu sunt.
sunt bani pentru a-i da unuia pensie de aproape 400 mil pe luna, dar pentru amarati care au lucrat o viata intreaga la colectiv pe vremea lui nea Nicu nu sunt.
cat despre reforma in sistemul este una necesara, caci pentru o hartie ce-ti trebuie tie de la primarie sau de la fisc sunt platiti 3 oameni, ceea ce mi se pare exagerat. oameni care mai si vorbesc urat cu tine sau care se misca ca melcii cand trebuie sa iti dea o chitanta.
solutii sunt mereu, numai bunavointa de a le pune in aplicare lipseste.sunt multe de comentat, dar ma opresc aici.

Marius spunea...

@camissa: ca de obicei

@rasuplansu: m-am uitat de curiozitate pe statisticile de la bnr si de la fmi cu cheltuilelile bugetare. nici daca n s-ar mai cumpara nimic anul viitor din bani publici (ex: masini de politie, pompieri, salvare) si daca salariile celor din aparatul legislativ ar fi inghetate, tot nu ar fi destui bani ca sa cresti salariile unei catogorii bugetare cu un procent asa mare...
cat despre reforma, da, e clar ca e necesara. dar ca sa tai locuri de muna din organigrama de stat trebuie sa te asiguri ca acei oameni vor avea unde sa se duca sa munceasca, macar ca teorie. pe cand la noi somajul e in crestere. mai bine ii tii in aparatul de stat unde sunt contribuabili la fondul social din care se plateste somajul decat sa ii dai afara si sa ii faci someri care primesc bani din acel fond.

Anonim spunea...

citeste mai atent. nu sa nu se mai cumpere nimic, avem nevoie de masini de pompieri, god. sa se taie din privilegiile parlamentarilor, care sunt exagerate (putin spus). stiai ca o femeie de servici la Avas are salariu mai mare ca un profesor cu o vechime de 10 ani?
crezi ca este normal? sunt o groaza de paraziti in aparatul de stat si crede-ma ca stiu despre ce vorbesc. bani sunt, numai ca nu se indura cei de la putere sa renunte la planurile lor.bani pentru campaniile electorale exista, nu?
nu spun 50% majorare, dar macar un 30% acum si restul mai atrziu.

Marius spunea...

Sincer, si acuma se vor arunca cu oua in mine, nu consider ca privilegiile parlamentarilor sunt exagerate. E noarmal ca un parlamentar sa fie platit cu sume foarte mari si sa aiba si alte cateva privilegii. dar ideea cu parlamentarii cu prea multe privilegii a fost generalizata de presa care stie ca astfel de subiecte prind.

Toata lumea generalizeaza si considera ca toti cei 469 (da, Romania are 469 parlamentari in momentul de fata) sunt ca cei maxim 20 pe care ii tot vedem ca se perinda cu incapatanare prin fata camerelor de luat vederi. exista oameni in parlamentul ala care mai fac si treaba. daca nu ar exista nu am ajunge unde suntem acum. si crede-ma ca Romania nu mai e ultima tara de pe pamant. mai avem mult de corectat e adevarat dar se poate muuuult mai rau. dar nici cu asta nu va fi multa lume de acord cu mine pentru ca romanului ii place sa e planga. si se va plange si daca va avea un tri de viata asemanator celui din Norvegia. de ce? pentru ca ii place.

toateBlogurile.ro