Definitia cuvintelor "Patetic" si "Penal"

sâmbătă, 25 octombrie 2008

Potrivit DEX cuvantul "patetic" are sensurile:

PATÉTIC, -Ă, patetici, -ce, adj. 1. Plin de patos, care emoţionează, impresionează, înduioşează; plin de emfază, de afectare. 2. (Despre nervi) Care inervează muşchii oblici ai ochiului.

Nici nu isi inchipuie DEX'ul cata dreptate are. Ia uitati-va aici si spuneti daca aceste doua definitii (ambele, nu e o relati de "ori" ci una de "si") nu descriu perfect vorbele:

REALITATEA.NET - Lavinia Şandru poate candida pentru un nou mandat de deputat, a anunţat sâmbătă Curtea de Apel

Ai? asa e ca are dreptate DEX'ul? E atata de emotionanta doamna din imagina ca imi dai si lacrimile (la gandul ca asemenea specimene au sanse sa ajunga in Parlament). si da, ma si irita la muschii oblici ai ochiului deci si a doua definitie e buna.

Cat despre comentariu pe text...tot ce pot sa spun e ca daca pupi votantii in fund (a se citi cur) nu ai garantat un loc de deputat asa ca macar pastreaza-ti farama de demnitate. Initial am vrut sa sar ca ars la ideea pe care o sustine ea asa de sublim: ca oamenii care citesc o carte si nu ascult manele sunt mai oameni decat cei care o fac dar apoi am realizat ca ii dai dreptate in strafundul mintii mele asa ca am renuntat.

Cat despre definitia cuvantului "penal" toy DEX'ul ne lamureste:

PENÁL, -Ă, penali, -e, adj. (Despre dispoziţii cu caracter de lege) Care are un caracter represiv, care se ocupă de infracţiuni şi prevede pedepsele care trebuie aplicate. ♢ Drept penal (şi substantivat, n.) = ramură a ştiinţei dreptului care se ocupă de normele juridice cu caracter represiv. Cod penal = ansamblu principalelor norme juridice care definesc infracţiunile şi stabilesc sancţionarea lor. Proces penal sau acţiune penală = acţiune în justiţie pornită împotriva unui infractor cu scopul de a obţine pedepsirea lui potrivit legilor în vigoare. Fapt penal = infracţiune. Sancţiune penală = pedeapsă prevăzută de legile penale. Clauză penală = clauză prin care părţile unui contract evaluează anticipat daunele ce se cuvin creditorului în caz de neexecutare, executarea cu întârziere sau executarea necorespunzătoare a obligaţiilor contractuale.

Vedeti ce bine ne lamureste DEX'ul? e vorba de situatia in care fatuca patetica de mai sus se afla. Adica e vorba de o decizie penala. O decizie a justitie. care e si ea penala. si pentru ca fatuca patetica s-a cam bagat de buna voie intr-o situatie penala (sperand sa se victimizeze si sa mai bage niste voturi in ea) e si ea penala.

Concluzia este ca fatuca, posibil viitor deputat de capitala, este patetica si penala. E chiar o definitie perfecta a acestor adjective. Sa speram ca oamenii aceia cu carte, care nu asculta manele, vor consulta DEX'ul inainte sa voteze.

toateBlogurile.ro