Esti prost mai animalule!

luni, 4 august 2008

Prostia nu se mai limiteaza la a sta ascunsa intr-o parte a societatii careia nu ii place sa se faca vizibila. Dupa motto'ul "Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul" prostia isi construieste o imagine cat mai colorata si cat mai usor de iesit in evidenta. Si culmea e ca a inceput sa rastoarne adevaratele valori de pe locul lor obisnuit pentru ca este mai viu colorata si mai plina de viata.

Mai nou este necesar sa fi prost. Daca nu esti prost nu esti cool. daca nu esti prost trebuie sa te prefaci ca esti prost si sa te supui ca o oaie cretina si masochista multimii si ,daca e nevoie, sa te tunzi ca un pudel in mijlocul iernii pentru ca asa face toata turma. Pitzipoanca.org si cocalari.com sunt pline de exemple de specimene ratacite ale gandirii umane care, din sete de acceptare intr-o societate bolnava, renunta sa isi mai hraneasca neuronii si ii lasa sa moara de inanitie .In fond si la urma urmei de ce sa mai cheltuie banii cu hrana pentru neuroni? e saracie mare. mai bine isi cumpara noul telefon cu parfum Dolce & Versace. in cazul in care mai exista vreo forma de viata in capul acelor persoane este vorba doar de un biet neuron rahitic care este are ca unica functie pastrarea informatiilor strict necesare de genul "In ce a zis Maria ca se imbraca azi ca eu trebuie sa fiu mai shukara decat ea?"

Dar mai nou prostia si-a facut loc si pe forumurile ziarelor serioase. Comentariile la diferite articole ma fac sa ma dau cu capul de pereti. Ma gandesc din ce in ce mai serios la faptul ca accesul la internet ar trebui sa fie castigat la fel ca un carnet de sofer, dupa un examen. Nu ar trebui ca fiecare "intelectual de balta" sa poata sa isi exprime parerea. Am vazut de toate. de la comentarii extremiste, xenofobe si etc pana la comentarii fara niciun fel de baza reala si cu un amestec de informatii de toata jena. dar erau scrise frumos si ingrijit. nu e de ajuns sa vorbesti frumos ca sa spui lucruri bune.

Si atunci ne mai miram ca Oana Zavoranu canditeaza pentru Parlament. Eu sunt sigur ca are sanse reale. depinde in ce colegiu va candida.

O sa vina o vreme cand o sa merg pe strada si o sa ma opresc la baiatul din decapotabila de 100000 de euro,verde fosforescent, din care urla manele, si care incearca sa poarte o discutie la un telefon de fitze, dar nu poate pentru ca isi tine capul in jos din cauza greutatii aurului de pe el si se sufoca din cauza tonei de parfum de firma care si-a aruncat-o pe el cand a plecat de acasa. Spuneam a el va vorbi la telefon, va vorbi la telefon despre situatia incredibila din Africa, despre saracia de acolo si va spune: "Saracii, aia nu au bani nici de o caseta cu Guta sau Salam". Eu voi urla "esti prost mai animalule". el se va uita la mine si in privirea lui se va citi focul din inima. imi va raspunde "multumesc, e cel mai frumos lucru pe care mi l-a spus cineva!"

toateBlogurile.ro