Potop si oameni nebuni

joi, 31 iulie 2008

Initial a plouat in Moldova cu apa si apoi a urmat o ploaie cu prostie in intreaga tara. Dupa ce cantitatea de apa cazuta a depasit 120 litri/metru patrat, cantitatea de prostie din ziare/televiuziune/net a depasit orice imaginatie.
Am vazut emisiuni (pe b1 tv) care sugerau ca de vina pentru inundatii sunt rusii care isi testeaza pe noi noua lor arma meteorologica . oricat ar fi de greu de crezut, Rusia are tari pe care le uraste mult mai mult decat pe Romania. A urmat o campania prin care Romania si Rep. Moldova dadeau vina pe Ucraina. Da, Ucraina a informat gresit Romania despre debitele raurilor din teritoriul ei si Da, deversarile controlate din ucraina au inindat Rep Moldova dar hai sa fim seriosi. fiecare isi vede de treaba ei. Nu va asteptati ca Ucraina sa riste sa ii cedeze sistemul de baraje si sa inunde orase intregi doar pentru a se intelege bine cu rep. Moldova!
Au urmat apoi acuze de genu: Tariceanu e de vina pentru inundatii:| Dar ce vroiati? Sa vina prim-ministru sa va faca canale? primarii din zona aveau obligatia sa faca planuri si proiecte. Dar nu. tariceanu si guvernu au fost de vina pentru a plouat incredibil de mult. ei de la bucuresti de acolo au suflat pe cer si au trimis norii in moldova.
Traian basescu considera ca oamenii au fost pedepsiti de Dumnezeu si de aceea i-a plouat( declaratia lui nu a mea) Atunci in capul lui ar trebui sa cada o mare nu?
dar de moldovenii, saracii moldoveni loviti de soarta, ce sa mai spunem? Au toiat tot ce a fost lemn prin zona si apoi se astepta ca pamantul sa absoarba toata apa ca un burete. si sa stea la locul lui ca si cum ar fi fost lipit cu super glue. Ei nu sunt de vina cu nimic.
Hai sa inchidem ochii si sa ne prefacem ca traim intr-o lume frumoasa. E mai simplu!

toateBlogurile.ro