File din jurnalul lui Luca (5)

luni, 21 iulie 2008

vineri.


Luca nu aude ceasul dimineata. se trezeste la ora 10 :30. Parintii sunt plecati la lucru ca in fiecare dimineata. Nu are chef sa se duca la scoala asa ca se trezeste, se duce sa isi faca cafeaua, se pune in pat si da drumul la televizor. Ramane in starea acesta inca doua ore.
La ora 12 :45 se ridica din pat, se imbraca si pleca la barul din oras. este odihnit. merge incet si apasat. zambetul si-a gasit un loc de cinste pe fata lui. ajunge repede la bar. Cum se astepta Cristi era acolo. Se pune cu el la masa si isi comanda un ceai. Ospatarul il priveste un moment apoi il intreaba daca doreste ceai. Luca ii raspunde mirat ca asta a cerut. Ospatarul pleaca. Cristi il intreaba daca se simte bine. Luca nu intelege la ce se refera. Apoi Cristi ii spune ca este prima oara de cand il cunoaste cand nu si-a comandat nectar.Luca ii spune ca fericirea schimba. Cristi nu vrea sa dezvolte subiectul( poate de frica ca ar putea afla ca inca exista fericire) si il intreaba daca daca vine la petrecerea Mariei. Luca nu se gandise pana acum sa mearga la petrecere desi fusese de mult invitat dar acum se gandea ca va fi o sansa sa o intalneasca pe Eva. Ii raspunde ca da. Cristi il priveste putin ciudat si il intreaba daca sigur ii este bine. Luca pierduse de mult obiceiul de a merge la petreceri. de fapt barul era singurul loc in care mai iesea(in realitate era mai mult aici decat acasa).
discutia dintre cei doi continua normal, ca in fiecare zi doar cu diferenta ca astazi Luca este mai aprins in ideile sale si isi spune cuvintele pe un alt ton, mai convingator.
Dupa cateva ore Luca se intoarce acasa.Parintii lui trebuie sa se intoarca de la munca. Se spala, sta trei sferturi de ora in apa fierbinte din cada, mananca ceva si se pune sa doarma(inca nu si-a recuperat tot somnul pierdut)
se trezeste in jurul orei18. Parintii lui par mirati cand el iese din camera. Nu bagasera de seama ca este acasa. De obicei la ora asta el era la bar. Dar azi nu. stia ca nu are rost sa merga pentru ca toti se pastreaza pentru petrecerea Mariei. Nu trebuie sa se supraexpuna.
Mai are de asteptat in jur de patru ore pana sa plece la petrecere.Ce sa faca ? Se pune sa citeasca ceva si apoi se uita la televizor. La desene animate. Uita de stiri si de filme. Prefera sa se uite la Tom si Jerry.Timpul trece destul de repede si in curand Luca incepe sa se uite prin dulap dupa ce sa se imbrace. isi alege o tinuta care ii pare mai potrivita, petrece inca vreo 10 minute in fata oglinzii aranjand fiecare fir de par. Dupa o tura de trecere prin vaporii de parfum proaspat expulzati din fiola prin apasarea unui buton Luca este gata sa plece. Suna dupa un taxi si iese afara sa il astepte.Luca este nerabdator.
taxi ajunge destul de greu. Se incurcase in adrese si o luase pe alta parte. Luca saluta taximetristul si cere sa il duca la cel mai in voga club din oras. Acolo avea loc petrecerea Mariei...
Luca este acum in fata clubului. De mult nu a mai fost aici. Intra, putin deranjat de volumul muzicii pe care nu o mai auzit-o, parca, niciodata asa tare. Inauntru ii intalneste pe Cristi si pe Alin care il conduc la separeurile unde stateau ei. Eva este acolo. Luca o vede. ii pare mai frumoasa ca o zeita. este perfecta. se duce si o saluta. se aseaza amandoi la masa si Eva ii spune ca nu l-a mai vazut de mult. Luca ii precizeaza ca nu au trecut decat doua zile. iar raspunsul Evei vine rapid. ,,E destul.’’
seara este perfecta. Luca se simte bine in club dupa o perioada lunga cand i se parea ca ,,maimutele astea care se zbenguiesc aici nu sunt altceva decat niste ratati’’. Luca zambeste, rade , danseaza si se distreaza. Luca rade. Se simte bine printre prietenii lui si simte viata cum curge prin venele lui. Simt parfumul libertatii cum pluteste in aer amestecat cu entuziasmul tuturor.
Luca se aseaza putin sa se odihneasca. Eva si Cristi ii tin companie. Cei trei vorbesc despre aceasta seara ca fiind una dintre cele mai reusite petreceri care au avut loc vreodata.isi aprind fiecare o tigara si dau peste cap paharul cu vin. viata e grabita si un pahar cu vin o incetineste. Asa spune Cristi. Eva si Luca il aproba. Dar Luca s-a saturat ca viata sa se scurga incet si vrea sa se intoarca pe ringul de dans. Eva si Cristi hotarasc sa ramana sa se mai odihneasca. Luca, ametit de vaporii de alcool isi face drum pana in multimea care danseaza pe vibratiile unei melodii house.Luca se lasa prada muzicii. Simte vibratiile boxelor cum ii patrund in corp si se misc pe ritmul lor.alaturi de ceilalti de pe ringul de dans se alatura unei ceremonii in cinstea Muzicii, in cinstea Vietii.
Vartejul il cuprinde si in curand vede fete, aude sunete si le combina pe toate in inima lui. Luca are parte de cea mai mare portie de distractie din viata lui.Dar merita cinva sa fie atat de fericit ?
vartejul il face pe Luca sa isi opreasca privirea asupra mesei la care stateau Cristi si Eva. Zambetul ii pieri de pe buze si simti cum viata fuge din el. Cei doi se saruta.Luca sta tintuit in pamant cu privirea fixa spre ei. Nu mai vede nimic in afara de ei si nu mai in aude muzica. Aude doar viata cum rade de el ironica si cum il intreaba daca chiar credea... .da, Luca chiar credea. Eva observa ca Luca ii priveste si in privirea lui intelege totul. se ridica de la masa si se indreapta spre el. Luca reuseste sa se miste si se indreapta spre iesire. Se impinge usor de o fata si se uita buimacit de evenimente la fata acesteia. Ea ii zambeste. el nu o baga in seama si trece mai departe. reuseste sa iasa dar Eva il prinde din urma. Spune ca ii pare rau. Luca nu spune nimic. Eva repeta ca ii pare rau. Luca o intreaba pentru ce. Ii spune ca el este de vina pentru ca si-a putut vreoadata imagina ca el poate fi fericit. Eva ii spune ca il doreste mai mult ca prieten , ca amic, ca frate. Luca zambeste ironic si spune ca are deja prea multi amici, prea multi prieteni, prea multi frati.
Luca sangereaza. Sangereaza puternic in interiorul lui, in sufletul lui care moare, care se stinge si odata cu el dispare si ultima picatura de viata care mai exista in sangele lui. Eva ii cere in continuare iertare. El spune sa taca. nu ea este de vina. si pleaca...
O aude pe Eva cum izbucneste in plans in spatele lui. Aude si inima lui cum se sfarama in bucatele. merg cativa pasi fara directie. fara ganduri, fara sentimente, fara viata.Deodata simte ca il ia cineva de mana. E fata din club pe care o impinsase inainte sa iasa. se lasa condus de ea. Nu ii spune nimic. Nici nu ar mai fi avut puterea...Cei doi ajung intr-un parc intunecat si pustiu. ea il saruta. El nu ntelege ce face. Plange. Ea il saruta din nou. Il trage intr-o parte si se aseaza pe capota unei masini. ii saruta buzele cu atata pasiune incat pe Luca il doare. ii prinde buzele intre dinti si isi infige limba in sufletul lui . Luca cedeaza si fara sa isi da seama intra in jocul ei. O saruta. Luca saruta o necunoscuta...
Cei doi se imbratiseaza. Mainile lui Luca ating , exploreaza, simt fiecare bucatica din pielea ei. Buzele ei ii rasfata gatul si el uita de frigul de afara. Ii deschide bluza si ii saruta sanii . ea isi plimba mainile prin parul lui. Luca nu intelege ce face. nu intelege ce vrea. Ce vrea el, ce vrea ea. Se lasa prada dorintei si in curand o dezbraca de tot pe tanara necunoscuta. sunt singuri in parc.
Luca o cuprinde in brate in timp ce buzele lui fura si ultima picatura de viata din ea. ea accepta sa imparta din viata ei cu el. El o patrunde brutal si ea geme usor. Cei doi sunt acum unul si acelasi. Doi necunoscuti, uniti.El incepe sa se impinga in ea brutal, salbatic. Ii strange in maini umerii si se lasa pe mana instinctelor. Luca nu mai gandeste, nu mai simte, nu mai viseaza. Luca este acum doar un animal care se imperecheaza. Luca renunta la sine si continua sa se impinga in ea mai brutal, mai tare, mai animalic.
Doar stelele au fost martore la masacrarea inimii lui Luca. caci Luca tocmai a renuntat la sine. Asa cum un baraj se sparge si lasa toata apa sa curga din el, asa lasase Luca sa curga speranta si visurile. Acum statea plin de sudoare langa o necunoscuta. Isi aranjeaza hainele si pleaca. Fara sa o intrebe pe necunoscuta cum o cheama, cine este si de unde vine. Fara sa o priveasca macar.
Ajunge acasa odata cu rasaritul soarelui. Se pune in pat si priveste tavanul. fara ganduri, fara remuscari, fara tristete. Gol...

[va urma...partea a 6-a partea finala]

toateBlogurile.ro