Despre prostie

luni, 31 martie 2008



Suntem inconjuratzi de prostie. Cei din jurul nostru sunt mereu prosti. Toata lumea e inconjurata de prostie. individual fiecare dintre noi e o insula de inteligentza sclipitoare intr-o mare de prostie. dar daca si cel de langa mine spune k e inconjurat de prostie? evident k il aprob ca doar sta langa mine si din moment ce eu sunt inconjurat de prostie si el e. nu?...aleg sa uit ca eu sunt in jurul lui si el alege sa uite k e in jurul meu. si k, implicit, ne facem prosti unul pe celalalt.
Toti ne vedem la fel de inteligentzi precum este soarele de stralucitor. Suntem cei mai interesanti, cei mai desteptzi, cei mai buni oameni pe care ii cunoastem. si daca cineva da semne k ar putea sa fie mai bun decat noi ne dam seama imediat, in inteligentza noastra inimaginabila, ca de fapt doar se preface si k se straduieste sa fie ceva ce de fapt nu este. este un prefacut, un fals, un "mai bun" copiat. de unde rezulta ca e o copie si cum copia nu poate sa fie mai bun decat originalul, adik noi insine ca doar noi suntem cei mai buni, acel cineva care indrazneste sa se ridice la o anumita valoare este d fapt mult mai prost decat pare.

Cunosc foarte putini oameni inteligentzi. si pentru a nu jigni celelalte cunostiinte ale mele, nu ii numesc pe acestia. dar acei oameni inteligenti pe care ii cunosc nu fac absolut nimik pentru a-si semnaliza aceasta inteligentza, ba chiar au tendintza sa o ascunda.

Si atunci ce e de facut? Daca cei prosti se considera inteligentzi si cei inteligentzi aleg de cele mai multe ori sa nu isi dezvaluie aceasta calitate? continuam sa promovam prostia elevata ca o valoare?...

articolul se numeste "despre prostie " si am vorbit despre inteligentza...pentru k 90% dintre voi confundatzi prostia cu inteligentza...
si vetzi ajunge si voi sa fitzi intrebati: care dintre urmatoarele este mai mare?
a)o aluna
b)un elefant
c)luna
d)un ibric
...si evident...vetzi alege ,ca doamna din poza de sus, elefantul. pentru k o luna e asa mika daca te uiti pe cer noaptea la ea...daca te chinui putin poti sa o acoperi cu degetul...asa e ea de mika,mititica, deci e normal k elefantul sa fie cel mai mare....sclipitorilor voi!
(P.S. : raspunsul corect la intrebare: prostia din voi)

3 reactii:

Anonim spunea...

tamara: dap.. esti taaare! buna faza..
prostia, desi nu mi am pus pana acum problema, e vazuta ca fiind inteligentza..
doar e vizibil faptul ca lumea - the world - o ia inspre in jos!

Madalina-Claudia Murarescu spunea...

hei man! peace! sa fie toata lumea fericita. buni sa fie, ca in rest toate faine.

Madalina-Claudia Murarescu spunea...

a, sunt de acord cu tine la lista de filme care trebuiesc vazute. dar as scoate manderlay si as pune 12 angry men. si fa sa fie si ceva de billy wilder. ca nu se poate fara. eram pe jos de ras la 1,2,3 si dupa a patra vizionare.
have fun

toateBlogurile.ro