"Versetele Satanice" se vand ca painea calda
miercuri, 23 ianuarie 2008
Dupa o indelunga mediatizare si o campanie de promovare foarte bine pusa la punct , se pare ca "Versetele Satanice" este cea mai bine vanduta carte a momentului, in Romania.
Ce ma bucura cel mai mult pe mine este faptul k o carte de calitate se vinde in Romania. Au mai fost carti recunoscute international care la noi in tara abia daca au citite. este adevarat ca fiind inconjurata de controverse cu tematica religioasa (tematica ce pare sa prinda foarte bine azi) cartea a "primit cadou" o promovare mediatica foarte puternica.
trebuie sa recunosc ca inca nu am citit cartea (nu am avut banii sa o cumpar inca -app: pretul e de 60 de lei noi) dar am citit alte carti ale lui Rushdie si am ramas impresionat de felul in care scrie ("Rusinea" ramane una din cartile mele preferate)
Pentru ca nu am citit cartea (inca!) nu pot sa imi dau cu parerea despre asa...asa k ii las pe altii sa faca o prezentare a ei si sa isi spuna parerea:
"
Controversatul roman Versetele satanice i‑a adus lui Rushdie premiul Whitbread, o nominalizare la premiul Booker si o condamnare la moarte a carei amenintare inca mai staruie asupra scriitorului. Polemicile legate de posibilele conotatii blasfematorii ale cartii au pus uneori in umbra discutiile legate de meritele literare ale textului si de rolul jucat de acesta pe scena literaturii contemporane britanice. Dar Versetele satanice e de fapt un roman superb despre dezradacinari de tot felul, despre mosteniri care trebuie sau nu acceptate, despre masti, straturi de identitati si istorii. Este in egala masura o carte a regasirilor si una a afirmatiilor, o poveste fascinanta, plina de personaje fabuloase dintr‑o lume aflata la granita dintre iluzie si realitate.
Lui Salman Rushdie i‑a fost decernat recent titlul de Cavaler al Imperiului Britanic, fapt ce a suscitat reactii violente din partea fundamentalistilor islamici, reactualizind resentimentele pricinuite de publicarea Versetelor satanice.
„Versetele satanice este o carte care isi are locul alaturi de marile alegorii ale identitatii din literatura universala, precum Calatoriile lui Gulliver, Candide sau Viata si opiniunile lui Tristram Shandy, Gentleman.” (The New York Times Book Review)
Dana CRACIUN in interviu cu Eugen ISTODOR, 3 ianuarie 2008, in Cotidianul |
![]() ![]() |
Alexandra OLIVOTTO, 17 decembrie 2007, in Cotidianul |
![]() ![]() |
Florentina CIUVERCA, 17 decembrie 2007, in Evenimentul zilei |
![]() ![]() |
Sper sa va fi convins sa o cititi :D :P
0 reactii:
Trimiteți un comentariu