Rezultate Partiale

duminică, 22 noiembrie 2009

Ieri ziceam ca o sa mearga scurgerea de informatii. Merge dar nu asa de bine ca la parlamentare. Anyway:

[intre timp au mai aparut o gramade de sondaje dar sunt mult prea cretine, adica basescu variaza de la 39 la 28, geoana de la 25 la 36 si antonescu de la 18 la 25, nu le public pentru ca, dupa cum spune si Cristi Rogozanu, la orele pe care le prezinta aceste sindaje, institutele nu au avut briefinguri, deci nu au centralizat datele din tara, deci nici macar cei de la institut nu stiu exact situatia. Dupa cum spuneam, se incearca o intoxicare. pregatiti-va sa vedeti PSD'ul acuzandu-l pe Basescu de fraudarea alegerilor]

ora 17:
CSOP: TB: 33%
MG: 27%
CA: 25%

INSOMAR: TB: 33%
MG: 25%
CA: 25%

(sursa: impactnews.ro)

EXIT POLLURI ORA 14 (date de andrei badin, mi se par cele mai exacte pentru ca sunt o prelungire a tendintelor generale -si logice. toate celelalte au variatii mult prea mari)

CCSB: Traian Băsescu 30
Mircea Geoană 27
Crin Antonescu - 23

CURS: Traian Basescu 30
Mircea Geaoana 27
Crin Antonescu 24

INSOMAR:
Traian Băsescu -30
Mircea Geoană 28
Crin Antonescu 24

Ora 12:

CCSB: TB – 30, MG – 28, CA – 22
INSOMAR: TB – 30, MG – 30, CA – 22

CSOP
Traian Băsescu – 33 %
Mircea Geoană -28 %
Crin Antonescu – 23%

CURS
Traian Băsescu – 32 %
Mircea Geoană -26 %
Crin Antonescu – 22%


Ora10 INSOMAR:

Geana : 36%
Basescu:33%
Antonescu:18%

Ora 10 CCSB:
Mircea Geoană – 34%
Traian Băsescu – 32%
Crin Antonescu – 18%.

Voi reactualiza cand voi stii ceva noi.

Analiza:
E normal ca in primele ore candidatul PSD sa iasa in avantaj. Electoratul pesedist este majoritar la sate, unde obiceiul votului este vazut ca o datorie civica si se face pe ideea "cu cat mai repede cu atat mai bine". Mai mult decat atat, electoratul fidel PSD, satul, are obiceiul sa mearga duminica dimineata la slujba (de aici si referirile constante ale lui Geoana la Patriarh si la Spiritul Bisericesc).

Crin Antonescu porneste relativ bine, liberalii primesc cele mai multe voturi, de obicei, in timpul dupa-amiezii. Totusi, exista posibilitatea unei mobilizari ale electoratului liberal daca cifrele dintre lui Antonescu se vor apropia de Geoana. P de-o parte, strategia lui Geoana de demobilizare a electoratului liberal a mers. Sindajele aruncate de Geoana pe piata au acut tot posibilul sa arate o diferenta irecuperabila intre el si Antonescu. Diferenta nu e chiar atat de insemnata, mai ales dupa dezbaterile televizate.

Basescu- start normal, intra in turul doi fara probleme, va fi un vot pro/contra lui. Daca isi asigura un scor bun in primul tur, va da impresia de superioritate si va conduce pe tot parcursul turului II. Asta in cazul in care nu se va aplica scenariul de care vorbea Dan Andronic, in care PSD, dupa ce a lansat sondaje mincinoasa, acuza fraudarea alegerlor.

later edit:
prezenta neasteptat de mare la vot. la ora 13 au votat 21% din electori.spre comparatie, la aceeasi ora, in 2004 votasera 12%

later edit 2:
devine patetic, aceleasi situri dau informatii diferite care, chipurile sunt de la aceleasi ora si acelasi institut.se incearca o intoxicare.

later edit 3:

crin antonescu si mircea geaoana sunt umar la umar. DAR, la ora 21, probabil vti vedea la televizor o diferenta foarte mare intre ei. Iar apoi diferenta va scadea in timpul rezultatelor oficiale. Trebuie mentionat ca voturile din afara, traditional anti PSD, nu sunt luate in considerare in sondaje

3 reactii:

Unknown spunea...

pana la urma reusim noi sa ne facem de ras cumva...

Kuolema spunea...

Deci nici nu stiu unde sa incep...sa incep cu faptul ca sunt racita si iti dai seama ca am stat 2h 24min la o coada imensa in gara de nord in Timisoara ca sa imi exercit dreptul de vot....pe langa faptul ca am votat PNL si nu a intrat in turul 2!O organizare mai proasta nu se putea,in timp ce sectile de votare erau goale prin oras,cei care nu erau din Tm se calcau in picioare sa intre la vot!Eu am intrat seara la 7 debia si in spatele meu mai erau vro 300 de oameni care asteptau si care mai mult ca sigur nu au ajuns toti!Cred ca rezultatele erau altele daca ajungeau toti oameni la vot!Pana acum s-au plans ca nu votam,iar acum ne-au inchis usile in nas!Rusine Romania!

Marius spunea...

@ zorin: da, ai avut dreptate.
@ kuolema: credeam ca iti place frigul. trecand peste asta, stai calma , eu am dat 4 lire pe tren sa votez PNL si tot degeaba. Macar eu m-am plimbat rin Birmingham in timp ce tu a trebuit sa te uiti la minunata gara de nord. :(

toateBlogurile.ro