R/Pitzi, model de ministru

luni, 15 iunie 2009

Care e cea mai trendy meserie a momentului? Prin lumea buna nu se mai poarta meseriile de gen doctor/avocat/business man (woman). Nuuu... astea implica prea multa materie cenusie si cum noi, oamenii trendy, preferam sa renuntam la materie cenusie in favoarea unor lucruri elementare precum haine la moda si frumusete neaparat exterioara, meseriile astea nu sunt bune pentru noi.

Noroc cu cateva persoane care s-au gandit ca ar fi bine sa se implice in alte domenii esentiale. Doamnele, evident ca femeile au fost primele care s-au implicat, au ales politica. Ce alt loc poate fi mai bun decat Guvernul dupa o noapte petrecuta prin cluburi si restaurante cu prietenele. Mai ales cand si prietenele sunt membre in Guvern?

Si pentru ca meseria de ministru e noul buzz, m-am gandit sa va dau cateva sfaturi despre ce ar trebui sa faceti in pozitia de ministru (nu, asta nu e -inca- parte din kama Sutra).

DON'T

Pe lista ministrilor a carui model nu trebuie urmat SUB NICIO FORMA e Cristian Diaconescu. Recent, el a impus punctul de vedere al Romaniei in fata Uniunii Europene si a blocat discutarea unui nou parteneriat cu Rep. Moldova pana cand nu se vor scoate vizele pentru romani. Ce nu trebuie urmat din exemplul acesta? Nu trebuie sa va impuneti in fata nimanui. Daca veti avea coloana vertebrala si veti avea avea un punct de vedere bine argumentat, va fi greu sa va schimbati pozitia in functe de cum va convine si va fi mai greu sa mintiti la televizor fara sa se prinda lumea. Plus, v-ar trebui materie cerebrala cenusie de care am spus deja ca nu avem. Mai mult decat atat, va trebui sa invatati sa tineti discursuri. Naspa!

DO

Cine reprezinta mai bine un model de ministru decat magnifica Monica Iacob Ritzi? Mai bun model decat Udrea pentru ca blonda de la turism stie macar sa vorbeasca, ministra tineretului si sportului ne-a dat o monstra de ce inseamna sa fii un bun ministru. Invitata la o emisiune pe una dintre antene, a refuzat absolut sa raspunda la intrebarile moderatorilor (ca doar ce stiu ei) si a vorbit singura de nebuna fara sens atacand in stanga si in dreapta. Daca subiectul era economia, ea vorbea despre europarlamentare, daca subiectul era Boc, ea vorbea despre EBa. Si atunci cand gresea, le spunea la jurnalisti ca sunt nebuni ca ea nu a facut nicio greseala. Ingamfata la maxim, cu un zambet batjocuritor si cu o idee despre sine mai presus de toti, doamna Pitzi ne-a arat cum trebuie sa fie un ministru. Intrebata ce a facut in cele 6 luni de mandat a vorbit despre planuri de viitor. A fost intrebata CE A FACUT (trecut), pe ce anume si-a primit salariul in ultimele 6 luni si a spus ca a organizat un concert. Geniala femeia!


3 reactii:

moonlight spunea...

marius uh crezi ca mai merita sa te faci parlamentar intr'o tara ca ROMANIA...pe bune e ROMANIA..ma bine maturi strazile decat sa te faci de ras in toata lumea...app..am obs unele greseli gramaticale,in rest e ok...ai dreptate cu politicienii...habar n'au pe ce lum traiesc..nu stiu ce sa minta mai repede si se mai sh lauda cu asta:))

moonlight spunea...

app iti urmaresc blogul de mai bine de o luna in fiecare zi sh imi place!e super-tare!sincere felicitari!!!tine'o tot asa:)

Marius spunea...

@ moonlight: mersi:)
mai..se merita sa te faci parlamentar in Romania. pentru ca daca faci ce trebuie, apoape sigur vei fi reales (avand in vedere ce alte variante ar putea alege electoratul).
Cat despre greseli. sunt multe:)) dar, de obicei, cand scriu despre teme politice sau sociale sunt usor enervat. De obicei, subiectele vin dupa o stire citita sau o emisiune vazuta.

toateBlogurile.ro