Hai sa ne lasam calcati in picioare

miercuri, 10 iunie 2009

Asa ne trebuie. Romanii nu sunt un popor care au nevoie de libertate. Romanilor le place sa fie batuti, sa li se puna pumnul in gura si sa pupe picioare, sa fie sclavi si sa se laude cu asta.

Altfel nu imi pot explica indiferenta de care dau dovada la incalcarea fundamentala a regulilor democratice si la atucurile impotriva statului de drept care, in fond, le protejeaza libertatea.

Am ajuns in situatia in care primul ministru decide ca, de fapt, Parlamentul, format din oameni alesi DIRECT de oameni, ar trebui sa dea legi doar daca are el, primul ministru chef. Mai exact, a hotarat ca legile aprobate de parlament pot fi schimbate oricand, si chiar anulate, de Guvern. Mai pe surt, ei pot sa dea cate legi vor sufletelele lor dar daca Boc nu are chef sa le aplice...soarta!

De partea cealalta avem un presedinte care ii sfatuieste pe cei care s-au plictisit de mizeria din Romania sa plece. Adica ce atata tupeu pe capul lor sa il critice pe el si pe oamenii lui ca nu fac nimic bun? De unde si pana unde atata fericire in inima lor incat sa ceara ei explicatii lor? Nu le convine situatia? Marsh afara!

Si staaaaati, ca mai avem. Romania devine PRIMA TARA DIN LUME in care doi ministrii declara deschis ca nu voteaza cu partidul din care fac parte, ba chiar mobilizeaza resurse pentru contracandidati (sa explic, Udrea si Pitzi o sustin pe EBA, care, teoretic, reprezinta concurenta).

Nup, nu am terminat. Mai avem si moemntul in care Elena Basescu isi permite sa urle si sa o certe pe Roberta Anastase, presedinta Camerei Deputatilor, AL TREILEA OM IN STAT, ca nu i-a adus destule voturi. Ei, care nu candida pe lista partidului.

De Becali si Vadim nu mai zic nimic. Nu ma mai mira deloc ca au fost alesi. Dupa cum spuneam, tinem cu tot dinadisnul sa ne facem de ras. Nu e de ajuns ca ne facem de ras acasa, mai trebuie sa fim umiliti si in afara.

Ce arata toate astea? Arata ca derapajele sunt din ce in ce mai grave. Si mai grav e ca nu reactioneaza nimeni. In Marea Britanie, un europarlamentar ales a fost atacat cu oua si alungat de oamenii de pe o strada pentru ca tinea discursuri fasciste. In romania (am scris intentionat cu litara mica...), un europarlamentar ales isi bate joc de al treilea om in stat. Ajung sa cred ca Ceausescu nu a fost un accident al istoriei, un tiran impus. Ci ca a fost alegerea poporului dornic de a servi, dornic de a tine capul plecat si de a incasa umilinta dupa umilinta.


Daca e asa nu pot sa spun decat ca imi pare rau. Asta nu e tara in care vreau sa traiesc. Iar ideea mea de a ma intoarce acasa dupa ce imi termin studiile pare din ce in ce mai improbabila.

1 reactii:

Anonim spunea...

> Romanilor le place sa fie batuti, sa li se puna pumnul in gura si sa pupe picioare, sa fie sclavi si sa se laude cu asta.

destul de corect.

toateBlogurile.ro