Eu nu recunosc Guvernul!

joi, 18 decembrie 2008

Nu, nu ma voi opri nici de data asta sa scriu despre politica. Relaxarea mea merge bine, vacanta e superba dar cand citesc ziarele din Romania mi se urca sangele la cap.

Ultimul seminar la care am participat semestrul (la mine semestru' e gata) punea intrebarea pana unde ne supunem statului(?). Daca se iau anumite decizii, chiar si cu sprijin majoritar, care nu sunt corecte si sunt gresite, ne supunem sau nu?

Si acum legam partea teoretica de partea practica. Statusul meu de acum 2 zile era: "daca ajunge Elena Udrea in guvern, nu voi mai spune ca sunt din Romania". Elena Udrea a ajuns ministru pe un minister special creat pentru ea. Eu ce fac acum? Cand voi fi intrebat de unde sunt ce voi raspunde? Nu cred ca va sta nimeni sa imi asculte argumentul cum ca sunt roman dar ca nu recunosc Guvernul Romaniei asa ca voi raspunde mai simplu si mai sec: din Europa centrala.

De ce nu recunosc guvernul? Pentru ca pe langa tapa trasa cu "alianta de uniune nationala in vemuri de criza bla bla bla...." si cu prim-ministru care e ba nu e, mai ave si niste nume in dreptul functiilor de ministri de te doare capu'. Elena Udrea a ajuns ministru. E jenant. Chiar nu exista niciun specialist in turism in Romania? Sunt sigur ca exista absolventi de universitati grecesti spcializate in turism (printre cele mai bune din lume). De unde stiu? Pai m-am interesat pentru ca am vrut sa ma inscriu. Exista masteranzi si doctoranzi in turism la cele mai bune universitati pe domeniu din lume. Si Elena Udrea ajunge ministru.

Sa nu uitam de Ecaterina Andronescu. Educatia e pe maini bune. Cheia dezvoltarii vine din ideile bagate in cap viitorilor adulti, deci elevilor. Cu ce idei poate sa fie de acord ultraconservatoarea Andronescu? No comment.

Ca e un Guvern care are ca unic scop pradarea e evident. Poate ca majoritatea au avut scopul asta dar niciodata nu a fost atat de pe fata, de vizibil.

Si partea care ma deranjeaza cel mai tare e ca (din ce vad eu pe forumuri) e ca foarte multi inca ii sustin pe acesti oameni. chiar daca jurnalisti si elite intelectuale care pana mai ieri sarutau pamantul pe care calca vreun lider PD-L au ajuns acum sa ii atace la foc deschis pe membrii viitorului guvern, lumea inca ii sustine.

Inainte sa ajung la concluzie vreau sa repet ca simpatiile mele politice sunt clar legate de PNL. Recunosc ca guvernarea lor a avut multe defecte si ca nu imi plac anumiti lideri dar Guvernul Tariceanu e mic copil pe langa monstrul care se anunta a fi urmatorul guvern.

Si mie ce imi ramane sa fac? Pai eu sunt in situatia fericita in care as avea ceva de facut. Ce? Simplu. Sa nu ma intorc in tara pana cand vom avea (noi ca si popor) o idee mai buna despre ceea ce liderii ar trebui sa fie. Pana cand mentalitatea oamenilor se va schimba astfel incat sa vad ca se va pretuivaloarea si nu publicitatea si se va realiza nu numai faptul ca au ratat o sansa prin vot ci si prin faptul ca dorintele lor pot fi ascultate si altfel (implicarea in societatea civila) nu voi mai plati taxe statului roman. Prefer sa infrunt greutatile vietii departe de casa decat sa accept ca animale ca cele instalate in guvern sa fie platite din banii mei (si sa mai si fure pe deasupra). asa ca raspunsul la intrebarea de la seminar e ca nu ma voi supune.

toateBlogurile.ro