Victima (III)

duminică, 2 noiembrie 2008

Cand ma trezesc e deja intuneric. ma uit la ceas. e ora 10.Nu am visat nimic. Pana sa adorm mi s-au derulat in cap scene de aseara. Inca simt tremurul vietii in mine. trebuie sa am grija ce fac. trebuie sa scap de cadavru.

ma ridic din pat si ma uit in oglinda. imi aranjez putin hainele. sunt foarte sifonate. nu am chef sa ma schimb. Mai bine raman asa. si asa nu ma vede nimeni. Imi aprind o tigara si ma pun in fotoliu. e intuneric. nu am aprins nicio lumina, nici macar o lumanare. Lumina lunii strabate numai putin prin draperie si lumineaza fumul ce il expir. Jocul de lumini din fata mea mi se pare extraordinar. raman fascinat de el pana imi termin tigarea apoi imi revin . Ma ridic si imi iau cheile de la masina de pe masa. Ma duc la masina si intru in ea. Bag cheia in contact si pornesc. usile de la curte se deschid la o simpla apasare de buton si imediat ies in strada. Nu pornesc bine si o vad pe vecina mea. Acum se pregateste sa intre in casa. nu stiu de unde a venit. Ma priveste si ea. Opresc masina si o salut. ma saluta si ea si ma intreaba ce fac. Ii spun ca aveam chef de o plimbare si o intreb daca nu ar vrea sa vina cu mine. imi raspunde ca e cam ocupata. dupa o clipa de gandire deschide portiera fara sa spuna nimic si se aseaza langa mine. Priveste drept in fata si tace. Apoi intoarce capul spre mine si ma intreaba mirata de ce nu pornim sa ne plimbam. Ii plac jocurile...

Imi spune ca de cand s-a mutat noi nu am facut ,oficial, cunostinta. Continua spunandu-mi ca numele ei e Maria si ca s-a mutat in acest orasel pentru ca a mostenit casa de langa mine de la matusa ei si se saturase sa stea intr-un oras mare. Ma intreaba cat de bine am cunoscut-o pe matusa ei. II raspund ca nu foarte mult. Sincer eu nu stiam nici cum o cheama sau ca murise. O mint ca numele meu e Cristi. nu vad de ce i-as spune adevarul.

urmeaza apoi o discutie tampita despre vreme, vecini si geografie. Nu imi maschez plictiseala. o intrerup din prezentarea geografica a zonei in care a locuit si o intreb daca vrea sa se intoarca la mine acasa. Isi sterge orice urma de zambet de pe fata. ii sesizez frica. imi raspunde totusi ca da. Intorc masina si ne grabim spre casa. Pe drumul de intoarcere nu am scos niciun cuvant. nici eu , nici ea.

Abia cand am ajuns in curte mi-am dat seama ca nu scapasem de cadavru. dar nu mai aveam ce sa fac acum. va trbui sa aman. Intram amandoi in casa. Eu aprind o lumanare. ea se uita cu atentie prin jur. cred ca i se pare ciudat faptul ca nu am nici televizor, nici radio si ca becurile, sursele electrice de iluminat in general, lipsesc din casa mea, exceptie facnd doar baia. nu pot sa fac dus pe intuneric. imi aprind o tigara si ii ofer si ei una. Ma refuza . ma intind pe pat si o privesc. pare un mic copil lasat intr-o lume starina in care nu stie sa se descurce. Cred ca ii vine sa planga si sa strige dupa mama. dar nu faca asa. incepe sa ma priveasca cu tupeu si se pozitioneaza in fata mea. Isi departeaza bretelele de la rochia neagra, simpla, spre umeri. Apoi le impinge de tot astfel incat rochia sa alunece de pe trupul ei.Ma sperii. ma sperie frumusetea si puterea ei. Imi pare ca o icoana si nu inteleg de ce ar vrea sa ma aleaga pe mine. Se uita la mine si ma intreaba daca o vreau. Ii raspund scurt ca nu. Inima se strange in mine si ma doare ca am mintit-o. trupul meu e inflacarat de dorinta dar nu pot sa recunosc.

Se pierde cand aude ca nu o vreau. Nu stie ce sa faca. e debusolata complet. nu se astepta la asta. Ma intreaba de ce nu o vreau. Nu ii spun nimic. Doar o privesc. Vad cum in coltul ochiului ei incep sa se formeze lacrimile. incep sa rad. nici eu nu stiu de ce fac asta. ea ma priveste si incepe sa planga. Eu ma oprisesc din ras si ma apropii de ea. Ii pun mana pe obraz si ii spun sa nu mai planga. Adevarul e ca mi se rupe sufletul cand o vad ca plange. nu imi pasa de ea dar nu vreau sa vad ca sufera, poate doar fizic. O ajut sa isi imbrace rochia . pielea ei mi se pare mai moale decat orice material. mirosul ei mi se pare mai frumos decat al oricarei flori. O iau in brate si o pun in pat. Ii simt rasuflarea in ceafa. Nu stiu ce se intampla cu mine. Ma ridic sperit din pat si o privesc. Ea sta si se uita la mine. nu intelege ce se intampla cu mine. Ma linistesc. inteleg ce am de facut. Ma aplec si o sarut. Buzele ei sunt ca trandafirii. In timp ce o sarut iau cu mana stanga o perna de pe pat. Ma opresc din sarutat si o privesc in ochi. Apoi iau perna si i-o pun pe fata. Apas puternic. Ea nu intelege ce se intampla. Nu isi da seama daca glumesc sau nu. Apas mai tare. incepe sa simta ca nu mai are aer si se zbate. Incepe sa ma loveasca cu pumnii si picioarele. o imobilizez repede. Apas si mai tare pe perna. Simt inima cum imi bate mai tare. Viata curge si mai tare prin venele mele. E mai bine decat seara trecuta. Si nici nu fac asa multa mizerie. nu va trebui nici sa curat. Incep sa respir mai repede. inima imi bubuie in piept.Simt raul din mine cum se dezvolta . aud demonii si ingerii in mine cum se lupta. Incep sa vad tot felul de forme si aud parca voci. Apas si mai tare pe perna. Ea nu se mai misca dar eu continui sa apas. o tin asa pret de inca cateva minute apoi ma trezesc. Mintea imi e limpede. Nu mai vad si nu mai aud nimic ireal. cred ca m-am intors din rai. Sau poate din ceva si mai perfect. Iau perna de pe fata si o privesc. e frumoasa. Pielea ii e alba si buzele roze. O sarut. Ma uit in ochii ei si incerc sa ii ghicesc ultimul cuvant. Pariez ca s-a bucurat ca am omorat-o eu. putea sa mai traiasca o viata stupida si sa moara intr-un mod idiot. Am scutit-o de toate esecurile si toate dezamagirile vietii. nu trebuie sa imi multumeasca.Ma va rasplati Dumnezeu pentru asta.

Ma pun linistit langa ea in pat si o iau de mana. Imi aprin o tigara si fumez linistit. Mi-am dat seama care e scopul meu in viata. Eu sunt o unealta a lui Dumnezeu. Eu trebuie sa fac lumea un loc mai bun si sa ii rasplatesc pe cei buni. Imi termin tigara si ma duc la dus. Dau drumul la apa si intru sub dus. Acum nu mai simt stropii ca niste sageti, acum sunt ca niste picaturi de lumina si energie care ma hranesc si ma ajuta sa o iau pe drumul cel bun. dar simt o usoare incordare in aere. ceva nu e bine. Simt ca voi fi atacat. ma uit in jur dar nu e nimeni. Am impresia ca sunt privit. Ma uit pe geamulde aerisire de la baie si vad doi ochii rosii care ma privesc. Ma sperii dar apoi imi dau seama ca sunt ochii Diavolului care a venit sa incerce sa ma corupa. dar nu are sanse. eu sune Unealta lui Dumnezeu si incredere in preabunul meu stapan. El nu va lasa diavolul sa se atinga de mine. Dar ochii ma privesc mai tare si simt privirea lor cum ma arde. sunt din ce in ce mai mari si imi provoaca o durere in piept din ce in ce mai puternica. trebuie sa scap. Ies de la dus si fug in camera. Ochii ma urmaresc. Acum sunt la fereastra de la camera. Ce sa fac ? Unde sa fug ? Cad in genunchi si incep sa ma rog. Am impresia ca durerea e mai slaba. cred ca vad ochii cum se indeparteaza. deci asta trebuie sa fac. sa ma rog. asta e legatura mea cu Dumnezeu. Sunt obosit acum si imi e foame. Nu am mai mancat nimic de doua zile. Am uitat. Dar nu am pofta de mancare. sfintii nu mancau mult. Ma pun in pat, langa frumoasa mea si adorm.

(Va urma...)

2 reactii:

Anonim spunea...

Man..you have an obsession.
Cum pana mea sa scrii asa ceva?Nu catagorizez "opera" la "prost imbracate" da nici la "minte intreaga" nu o pun.
Marius, de cand nu ai fost la psiholog?

Marius spunea...

:)) de mult dodo de mult
si nu ma mai primeste ca ii e frica:))

oh well, noi sa fim sanatosi ca pshioza vine singura in viata noastra ;)

toateBlogurile.ro