Scandalul cu Sex si Zvastici in arta continua

sâmbătă, 9 august 2008



Pana acum nu am comentat scandalul legat de expozitia de arta stradala organizata de Institul Cultural Roman din New York. Scandal ieftin provocat de invidia unora care nu au avut niciun beneficiu. dar cand Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu (critici de arta recunoscuti international, nu?) cer sa se formeze o comisie a Parlamentului sa cerceteze lucrurile subiectul devine iritant. devine chiar revoltator cand presedinte al acestei comisii este numit Adrian Paunescu.

Scurt istoric: povestea e cam asa. la ICRNY (instit. cultural roman din new york) niste oameni se gandesc sa promoveze niste talentati artisti stradali. arta stradala e compusa din grafitti, chestii facute din gunoaie si d'astea. nu are nimeni pretentia ca vreo opera de arta stradala sa echivaleze ca valoare cu un michelangelo. E echivalentul modern al artei populare. Ei, artistii aceia au expus si un ponei roz care avea pe fund o zvastica (chestia aia neagra de era si pe steagul lui hitler) si niste sculpturi care reprezentau niste falusuri. Alti oameni (cica de cultura) s-au isterizat ca aceste "obiecte" apar intr-o expozitie a ICR. fara sa stie ca de fapt zvastica, fara sa fie inclusa in steagul nazist, e simbol stravechi si n'are conotatii politice, si ca falusii sunt folositi in arta din toata lumea si din toate timpurile, au inceput sa urle ca ICRNY promoveaza o imagine a unei Romanii desfranate si naziste (de parca mai era nevoie sa mai promoveze cineva asta)

Pana aici scandal ieftin. Dar cand se implica presedintele senatului sa imi spuna mie ce e arta ma revolt. news flash tu asta din PSD: oricat ti-ar fi tie de ciuda, comunismul a cazut! nu mai poti tu sa dictezi ce e arta si ce nu e! daca eu consider arta un fund desenat pe trotuar e problema mea. daca tie nu iti place, nu te uita!
si cand comisia e condusa de caricatura...a..de poetul Adrian Paunescu.... imi vine sa vomit. Decat sa cheltuie bani cu comisii mai bine isi cumpara cate un glont fiecare si ne scutesc de chinul de a-i vedea la televizor.

culmea e ca expozitia a fost foarte bine de criticii americani dar de fapt ce stiu ei, neghiobi?

toateBlogurile.ro