File din jurnalul lui Luca (3)

sâmbătă, 19 iulie 2008

miercuri.
Luca se trezeste la 7:15. iar nu a reusit sa doarma cat ar fi vrut,desi dormise cu mult mai mult(si mai bine) decat noptile precedente.Iar saptamana este la mijloc. Mai are de asteptat pana in weekend cand va putea sa doarma pana la ce ora vrea. Acum se duce in bucatarie si puna apa pe foc sa faca cafeaua(nici rutina de dimineata nu e ignorata). mananca rapid un ou fiert, isi bea cafeaua in timp ce se uita la televizor, strange putin prin camera si pleaca la scoala.
Totusi ziua de azi e deosebita de ziua de ieri, de zilele din ultima perioada. azi Luca nu e lipsit de sentimente. Eva este inca in gandurile lui.
Si azi ajunge devreme la scoala. la fel ca si ieri se pune in banca, da drumul la cd player, pune castile pe urechi si viseaza. viseaza cu ochii deschisi. o viseaza pe Eva. Vrea sa o sarute, sa o mangaie lin pe fata si sa ii spuna ca o iubeste. Fata asta a reusit sa il zapaceasca in doar cateva ore iar altele nu au reusit sa il faca sa isi dezghete sufletul nici macar in cateva luni. ,,Don’t speak’’ canta din nou.Luca schimba melodia. S-a saturat de asta. acum vrea sa asculte ,,Take a bow’’ a Madonnei. ciudat, melodia vorbeste exact despre o piesa de teatru, jucata de prea multe ori si pe care dragostea o demonteaza. exact ce asteapta Luca sa pateasca...
orele azi nu sunt asa plictisitoare. daca ar fi atent la ele Luca ar fi la fel de plictisit ca oricand dar el nu poate sa se gandeasca decat la Eva. unii ar spune ca asta e o obsesie. cum poate sa se gandeasca atata la o fata pe care nu a cunoscut-o decat cateva ore ? asa e luca.El se daruieste complet gandurilor. El iubeste ideea ca a intalnit-o iar aceasta idee este mereu vie in mintea lui.aceasta idee ca ea a facut parte din viata lui, chiar si pentru cateva ore, il face sa se simta mai viu, mai vesel, si mai om.
azi Luca a stat toata ziua la scoala. nu a lipsit de la nicio ora. a incercat sa socializeze cu colegii(fapt care nu il mai facuse de vreo doi ani) si a descoperit ca unii dintre ei pot fi persoane cu care poti avea o discutie. Pana acum nu ii credea decat niste maimute care acceptau toate ordinele date de oamenii ce le dadeau banane daca urlau destul de tare sau daca repetau ca papagalii tot ce spuneau ei...Luca si-a dat seama ca s-a inselat, unii pot fi trecuti la capitolul delfini..mai inteligenti ca maimutele dar inca fara mare posibilitati de exprimare a unei proprii identitati.
Dupa scoala Luca pleaca spre casa. drumul pare mai lung azi. Noaptea trecuta a nins iar Luca face ceva ce nu a mai facut de mic. se uita in jur si se minuneaza de perfectiunea zapezii. Cauta un loc in care nu mai calcase nimeni si isi infige piciorul in zapada virgina. Dupa ce isi vede urma piciorului in zapada ii pare rau ca a distrus singura bucata de zapada nerascolita de picioarele grabite care treceau prin zona. ii trece repede si pleaca mai departe.
acasa Luca se schimba si pleaca direct in oras. azi nu mai sta sa leneveasca.
ajunge la bar ca in fiecare zi si mare ii e bucuria cand vede ca la masa la care stau de obicei prietenii lui acum sta si Eva. Fata il vede si ii zambeste. La masa mai e si Lavinia si Cristi. Luca nu are ochi pentru ei. se duce la masa si lor nu le ofera decat un salut simplu. Cu Eva insa se aventureaza intr-o discutie, cu inceput simplu cu intrebari banale, dar cu o continuitate in care Luca punea din ce in ce mai mult incercand parca ca prin aceasta convorbire sa ii transmita Evei toate ideile lui, toate temerile lui, toate visele si toate sperantele pe care el le avea. Discutia continua intre cei doi, fara ca ei sa ccepte orice fel de implicare si a celorlalti in acest mic univers a lor. Luca radiaza de fericire cand vede ca Eva intra in jocul lui.
Discutia continua pana cand Eva isi da seama ca a intarziat jumatate de ora la o intalnire cu mama ei. pleaca grabita spunand ca mama ei va fi foarte nervoasa si ca pana vineri seara nu se va mai intoarce in oras, acum plecand la matusa ei bolnava, dar ca dupa ce se va intoarce iar face placere sa continue discutia cu Luca.
de mult Luca nu a mai fost asa de fericit. Nu mai mascheaza nimic, ceilalti isi dau seama de nevoia lui de Eva, de fapt nici nu incearca sa le ascunda.Cristi si Lavinia nu spun nimic. Il cunosc pe Luca si stiu ca nu are rost sa intervina...Desi de obicei se ranea iar mai apoi ei il ajutau sa isi linga ranile.
Luca nu mai sta nici el mult la bar. trebuie sa se duca acasa.
Acasa ii gaseste pe parintii lui vorbind despre necesitatea cumpararii unei canapele, cu cateva seri in urma nu ajunsesera inca la un compromis . Le spune direct ca este obosit si ca nu mai mananca nimic, se duce direct sa doarma. Parintii se opresc din vorba, se uita unul la celalalt mirati, dandu-si seama ca ceva nu este in concordanta cu obisnuitul dar neintelegand ce. Se opresc din discutat si se duc si ei la culcare. Acesta era semnalul lor, cand Luca se ducea sa doarma se duceau si ei. azi Luca a sarit peste etape, sar si ei. se supun orbi unui ritual care s-a instalat de ani buni, neintelegand ce se intampla, la fel ca si gainile care in timpul unei eclipse de soare se duc in cuiburile lor, pregatindu-se pentru noapte.
Luca se pune in pat si adoarme. Luca doarme la ora 11...
[va urma]

toateBlogurile.ro