Facultate sau misiune NASA?

luni, 14 iulie 2008

Au inceput inscrierile pentru facultati. Si eu, ca un fost elev silitor, viitor student silitor, actualmente un nimic, ma apuc sa imi fac dosarul sa ma inscriu la facultate. As prefera sa dau un examen de admitere decat sa un concur de dosare (la cat de corect e...) dar asta e, cam singurele facultati care au examen de admitere sunt cele la care nu m-as duce.
Trecem peste vesnica intrebare "Unde dau?", sa presupunem ca ne hotaram sa dam la o anumita facultate, intram pe site'ul respectivei facultati si cautam documentele necesare inscrierii. Sunt multe. sunt foarte multe. pe langa diploma de bac si foaie matricola (deh, p'astea le inteleg si eu) mai se cer formulare medicale pentru serologia sangelui, radioscopie pulmonara, sanatate psihiatrica... si sa nu uitam de adeverintele de vaccinare. :|
Ok, eu inteleg sa se faca un examen medical ca sa nu te duci la facultate daca ai virusul ebola sau mai stiu e ce boala infectioasa foarte contagioasa. dar banuiesc ca niciun muribund nu are ca dorinta sa se inscrie la facultate cand stie ca este purtatorul unui virus care oricum in 3 luni il va omora. si atunci de ce e nevoie de atatea analiza? daca nu ai plamanii perfecti, sau daca ai o boala a sangelui, nu foarte grava dar totusi o boala, nu te vor accepta la facultate? legea pune ca te vor accepta! si atunci de ce se mai cer analizele? pai de ce sa nu faca si doamna asistenta un mic bacsis (asistenta sta pe coridor-mai lipseste o pancarda- si iti spune ca pt fiecare stampila se da 10 lei..nu trebuie sa faci analize, doar sa dai 10 lei). Inteleg consultul psihiatric, sa nu cumva s aintri in facultate cu o grenada si sa strigi ca tu esti mantuitorul si apoi POC!...asta inteleg...dar doar atat.
Apoi ajungem la copiatul legalizat al actelor. te costa de te ususca. pe de-o parte normal. ce nu e normal e felul in care se oarta domnii/doamnele notar cu tine. Dupa ce ca le platesti pentru treaba pe care o fac(si asta e normal dar trebuia sa subliniez ca o platesc pentru ceea ce face, nu e din bunatatea inimii ei) se mai si uita la tine si iti vorbeste foarte scarbos ( am 3 exemple de notari aici...)
Daca mai punem la socoteala si drumurile facute de la un cabinet la altul iti dai seama de ce se spune ca birocratie e in floare. Nu o sa uit reportajul vazut la tv despre cererea pe care trebuia sa o faci pentru a face o cerere:|...asta la o primarie de prin Moldova... asa ca eu voi spune bine mersi ca nu am ajuns chiar pana acolo.

1 reactii:

Anonim spunea...

cred k e mai usor sa intru in NavySeals si sa supravietuiesc decat sa treci prin facultate :P

toateBlogurile.ro