Nu avem paine...dar avem cozonac

luni, 30 iunie 2008

Se scumpesc toate: curent, gaz, mancare, excursii pe luna, pasta de dinti. Toate televiziunile se agita. E vara, nu au cu ce anume sa faca emisiuni, cresterea preturilor e un subiect sensibil, de ce sa nu incerce sa isi faca si ele audienta?
Curentul se scumpeste cu 4,4%, gazul cu 12% alimentele se anunta sa se scumpeasca cu 10%, tigariile cu 4000 de lei. Bine, situatia nu e chiar roz, dar daca nu ati fi fost anuntati inainte de televizor sau de ziar ca s-au scumpit aceste alimente ati fi observat? probabil ca nu.
Esti fumator? momentan dai intre 5,1 si 6 lei pe un pachet de tigari(sunt si pachete mai scumpe dar nu vb de ele acum) daca dai 6 lei pe un pachet de tigari nu cred ca te afecteaza cu ceva ca vei mai scoate inca 0,4 lei pentru fiecare pachet...si daca te afecteaza...nu mai fuma.!
Curentul si gazul le folosim toti. Si e normal sa se scumpeasca daca cererea e tot mai mare. dar noi de ce nu stim sa facem economie? Ai becuri aprinse in toata casa? televizoarele merg in fiecare camera, aragazul incalzeste din 10 in zece minute o cana cu apa? atunci plateste pt toate astea. nu stii sa te limitezi, e problema ta. In loc sa te uiti la televizor, citeste o carte..e mai ieftin.
Toti mancam. Normal. dar nu toti dam fiecare banut pe care il avem pe mancare. si atunci cum sa ne afecteze cativa bani in plus pe care ii vom da, sa spun ca vom cheltui mai mult cu 10 lei pe mancare...chiar va afecteaza? nu...si ganditi-va cata mancare irositi...
Romania este o economie relativ matura, capabila sa absoarba aceste socuri. dar e un subiect sensibil si de aceea toti il exploateaza. nu va mai lasati manipulati.
exista si oameni care vor muri de foame. Sunt in Africa, in America de Sud sau chiar langa noi, in Moldova. Ei vor fi afectati de aceste cresteri ale preturilor pe plan mondial. dar tot ei l-au votat pe Mugabe sa le fie presedinte dupa ce acesta a luat un copil si a dat cu el de pamant (cautati pe net si gasiti))asta in africa), tot ei refuza sa exporte productia pe motive nationaliste(America de sud, venezuela) sau continua sa sustina un regim comunist care spune ca drepturile omului sunt un moft (rep Moldova). Parerea mea: isi merita soarta...

1 reactii:

Tipa Blonda spunea...

Cam asa e.Pacat de Romania ca e condusa de astfel de cretini...dar daca stai sa te gandesti pt pensionari si persoanele care se bazeaza pe alocatia copilului (de ex.) aceste mici scumpiri conteaza.Si totusi...speram la mai bine.

toateBlogurile.ro