De ce sunt romanii cretini.

vineri, 30 mai 2008

Titlul nu e o intrebare. Titlul este o observatie si incearca sa anunte o insiruire de motive. spun de la inceput ca sunt convins ca, in marea lor majoritate, romanii sunt prosti, inculti si cretini. Accept, de asemenea, ca exista si o parte (hai sa spunem cu indulgenta 15%) care sunt oameni educati, de valoare, cu idei. Cand pun oameni educati nu ma refer neaparat la faptul ca au diplome de la diferite facultati. oamenii educati sunt oamenii care stiu sa se comporte in societate, care stiu ce inseamna sa te respecti pe tine insuti si pe cei din jurul tau.

sa revenim la motivele pentru care sunt convins de faptul ca majoritatea romanilor au grave probleme.

Romanii sunt un popor care nu mai stie sa ecunoasca valoarea. scara valorilor este cu susul in jos si ceea ce ar trebui sa reprezinte o non-valoare este reprezantat ca o valoare si invers. vorbes de valori in general. fie ca este vorba de valori morale sau culturale toate sunt condamnate in loc sa fie promovate.

Romanii merg pe idea ca ei sunt cei mai buni si ca daca lumea nu recunoaste acest lucru trebuie sa fie un aranjament politic la mijloc prin care ceilalti s-au hotarat sa ne faca rau. romanii se asteapta ca celelalte popoare sa se inchine in fata lor si sa ii recunoasca drept cei mai importanti "din parcare" doar pentru ca asa vor ei. Si nu este vorba numai de sentimentul colectiv. aceasta teorie de "eu sunt cel mai bun" se aplica si la nivel individual. toti se considera a fi cei mai buni la ceva. si daca nimeni nu recunoaste acest lucru nu este pentru ca ar fi fals, ci pentru ca exista o intelegere intre toti cei din jurul tau de a te face sa te simti prost.

Romanii se bucura cand cineva pateste ceva rau. romanii nu ajuta si nu simt mila sau compasiune. ei doar disimileaza asta.

Romanilor le place sa fie mintiti. romanii mereu vor alege ca lider pe cel care ii minte mai mult si mai putin realist. cu cat minciunile sunt mai zgomotoase si mai stridente cu atat au mai mult succes (exepmplele din lumea politica sunt cele mai evidente: vadim, becali, oprescu)

Romanii sunt gelosi. cand unul dintre noi ajunge sa aiba un succes sau sa arate ca se poate reusi in viata si pastrandu-si onoarea si coloana vertebrala, cei din jur se simt ibligati sa arunge cu noroi in el si sa ii strice imaginea cat mai repede. acest fenomen e legat si de acea inversiune a valorilor de care vorbeam mai sus dar si de faptul ca romanii nu vor sa vada ca cineva poate sa reuseasca prin munca proprie pentru ca atunci propriul lor esec nu mai poate fi scuzat prin faptul ca "la noi fara mita nu se poate".

Roamanii se comporta ca o gloata de animale turbate sau ca niste maimute care isi apara teritoriul. Adjectivul "tolerant" este pentru noi unul necunoscut. tot ce este diferit trebuie exterminat pentru ca tot ce este diferit este rau. trebuie sa protejam valorile noastre religioase si morale si sa exterminam raul pentru ca noi suntem adevaratii pastratori a credintei. e mai usor sa dau cuiva cu biblia in cap decat sa iti folosesti neuronii si sa te gandesti.

mai sunt multe motive pentru care romanii sunt cretini dar nu mai am nervii necesari sa le enumar. poate mai tarziu.
mai trebuie sa spun care a fost picatura care a umplut paharul si m-a facut sa scriu acest articol. aseara Dragos Bucurenci a plecat dintr-o emisiune cu caracter electoral dupa ce regele redusilor mintal, senatorul electrosock Vadim Tudor a facut circ si printre altele l-a facut maimuta (probabil) pentru ca avea un inceput de barba. Trecand peste faptul ca un senator nu isi poate permite sa insulte un cetatean al acestei tari, vadim se mai si ascunde in spatele functiei si cere respect. dar mai grav este faptul ca multi i-au reprosat lui Dragos (imi cer scuze daca il deranjeaza faptul ca ii spun pe nume) faptul ca a plecat din emisiune si nu a stat sa faca si el circ. adic ii reproseaza faptul ca nu a stat sa isi coboare si el nivelul la cel al schizofrenicului acela si ca preferat sa se fara sa se compromita.


toateBlogurile.ro